112

Благой Господинов с изложба за юбилея си в Димитровград

Изложбата „Откровения по пътя“ на Благой Господинов ще бъде представена в зала 1 на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград . 

Откриването е на 13 май – събота, от 18 часа. С експозицията творецът отбелязва значим личен юбилей – своята 60 годишнина. Работите, които ще видим, са създадени през последните няколко месеца, специално за настоящата изложба, съобщиха от галерията. 

Благой Господинов е роден в Димитровград и именно тук той открива необятния свят на изкуството. Сред групата творци около Петко Чурчулиев той израства и изгражда своя уникален поглед към света и творчеството. През 1994 г. завършва живопис при проф. Александър Терзиев във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Участва в много окръжни и общи изложби с групата на художниците от Хасково. През 1987 г. е и първата му самостоятелна изложба в залата на КДК Димитровград. Има над 20 самостоятелни изложби, съвместни проекти , а негови творби са притежание на частни колекции в Англия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Швейцария, Русия, Тайван и други.

„В тази експозиция ще бъдат включени половината от подготвените картини и инсталации, но те са своеобразна равносметка за моя извървян път в живота и изкуството. Представят творческите ми прозрения за важното и значимото. Когато знаем накъде води пътят, по който вървим, нашето пътуване в живота е вълнуващо. Ако имаме сетива за Твореца, тогава Неговите откровения чрез символи са осезателни и ги проумяваме чрез вярата като надежда за спасение“, коментира самият автор.

Изложбата е част от програма на Исторически музей Димитровград за Нощта на музеите.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?