112

Благотворителен 4-дневен фестивал "Подай ръка" започва днес в Хасково

Благотворителен 4-дневен фестивал „Подай ръка“ започва днес в Хасково.

Целта на събитието е набиране на средства, които ще бъдат разделени по равно, за лечението на Даниел Златев и Фондация на българка в Кения, която се грижи за образованието на 65 деца сираци.

„Даниел се бори с коварното заболяване сарком на Юинг. Диана, която е в Кения, помоли за помощ. От края на месец март тази година децата, за които се грижи пият чиста вода, вече имат собствен водоизточник. Следващата стъпка е да благоустрои училището и да си направят градина, от която да се изхранват.  Впоследствие разбрахме, че и Даниел Златев има необходимост от още средства и така се зароди идеята с наши средства да организираме лятно кино със забавления за най-малките преди прожекциите, за да можем да помогнем с повече финансови средства“, споделиха организаторите. 

Ще бъдат прожектирани български филми. Те са „Петя на моята Петя“, „Живот от живота“ и „Майка“. За втория от изброените организаторите поканили координатор по трансплантациите, който да обясни колко важно е донорството.

На 1 юни гости ще са д-р Георги Димитров и Георги Пеев, а на следващия ден от Кения ще пристигне и Диана Дойчинова с „Книжарница куфар“. 

Ще се продават тениски на символична цена, на които дарители да нарисуват или напишат свое послание за Дани и към децата в Кения. „Ще ги изпратим в Кения и на Дани, така всяко дете ще получи късче от България“, допълниха инициаторите на благородната кауза. 

Предвидени са и малки награди за деца, отговорили на въпроси от организираната викторина.  Авторите на книжките „ Пеги и Мози“ и „Морският дявол“ предоставили илюстрации от изданията, за да могат малките ни гости да се забавляват преди прожекциите.  По време на фестивала ще се продават две детските книжки "Пеги и Мози"и "Морският дявол", като събраните средствата ще са за авторите им.

Отчетността ще е всяка вечер. Освен отчета от касовия апарат, ще молим 3 случайни посетители да присъстват на отварянето на кутията с дарения и броенето на парите. Ще присъства и доброволец от кампанията на Дани. Надеждата ни е да се случи празник на доброто, който да се превърне в традиция“, казаха организаторите.

Място на събитието е малката сцена на Градската градина в Хасково, входът е 4 лв. Забавления за деца са от 19 часа днес  и 18 ч. на 1 юни, Прожекциите на филмите са  от 21 ч. Преди началото им  ще говорят д-р Георги Димитров и Георги Пеев.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

30.05.2023 | 12:27

П о х в а л н о

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?