25

Бизнесмени оглеждат бивши предприятия в хасковския регион 

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов и заместникът му Мартин Узунов се срещнаха с главния управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев. 

ГБИТК е учредена на базата на двустранно споразумение между правителствата на Федерална република Германия и Република България. Към момента тя е най-голямата двустранна търговска камара в България, в която членуват над 600 фирми и организации от различни браншове, представители както на големи, така и на малки и средни предприятия.

Д-р Василев обсъди възможността немски инвеститори да посетят областта и да им бъдат представени терени и бивши предприятия в региона, които биха могли се развият отново. Г-н Василев обясни, че вече е имал посещения в Харманли, където са разположени предприятия от винаро-лозарския бранш с добри показатели, които би било добре да участват със свои щандове в Дюселдорфския панаир. 

Инж.  Ангелов каза, че са готови да съдействат в представянето на възможности на немски инвеститори, които биха желали да посетят региона и да развият бизнес у нас. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?