25

Бивш полицай спаси жена от Малко Градище от ало измама 

Бивш полицай спаси своя съседка, за да не стане тя поредната измамена от ало мошеници. Случаят е от любимешкото село Малко Градище. 83-годишна жена била подложена на телефонен тормоз, като в продължение на 2 часа получила 6 обаждания. По схемата, че в пътен инцидент е пострадал внукът й, са й поискани средства за лечението му. Когато я  попитали къде живее, за да вземат парите, жената се усъмнила и отишла при съседа си,  бивш полицай, които подал сигнал в управлението в Свиленград. 

От полицията напомнят, само през този месец мошеници измъкнаха 26 000 и 5000 лв. от две възрастни жени. 

От полицията напомнят още, че извършителите на телефонни измами действат в престъпни групи от няколко лица, всяко с конкретна задача в извършване на деянието. При водените разговори измамниците успяват да измъкнат и допълнителна информация от жертвата си – имена на близки, месторабота, местоживеене. Най-разпространените схеми за измама – съдействие на „полицейски“ служител; операция след инцидент; получаване на пратки;

Измамниците се представят за полицаи, прокурори, социални работници и обясняват, че са необходими пари, с които да помогнат на пострадалите си роднини.

По никакъв повод не давайте пари на непознати. Искането за пари и ценности е сигурен индикатор, че става въпрос за измама. В случай на подобно обаждане, опитайте веднага да се свържете с близките си и да сигнализирате на тел.112, казаха от полицията. .

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Недялков

Недялков

22.03.2024 | 13:35

Добре.Съседът, бивш полицай,е уведомил колегте си . И ? Какви мерки са предприети за залавяне на измамниците? Защото те няма да се спрат.

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?