Следвайте ни

Библиотеката в Хасково с машина за почистване на книги

viber icon

С машина за почистване на книги и стерилизация на документи се сдоби Регионалната библиотека в Хасково "Христо Смирненски". Апаратът обработва до 6 книги за 30 секунди и вече се използва.

Машината отстранява праха с високо въздушно налягане и унищожава широк спектър от патогенни бактерии благодарение на вградени UV лампи. След обработката книгите са чисти и дори приятно ароматизирани. Това ще позволи да се избегне 72-часовата карантина на библиотечните документи във връзка с COVID-19.

Апаратът е проектирана специално за работа в библиотеки, лесна е за обслужване и читателите сами  могат да работят с нея. Стерилизаторът е бил закупен по проект на библиотеката по програма, финансирана от община Хасково. Със средства по същата програма библиотеката ще получи и четири стерилизатора за въздух.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?