Следвайте ни

Библиотеката в Димитровград търси архивни картички и снимки

viber icon

Архивни картички и снимки от Димитровград търси местната библиотека "Пеньо Пенев". Целта е тези кадри от миналото да бъдат дигитализирани. Кампанията е свързана с празника за 74-годишнината от създаването на града, съобщиха от кметството. 

"Молим всеки, който разполага с архивни снимки и картички на знакови места и забележителности от града, да ни ги предостави. Картичките и снимките ще бъдат сканирани, обработени и пригодени за дигитална среда. След цифровизацията притежателите на предоставените материали ще могат да си ги получат обратно, а тези, които останат дарение ще бъдат заведени във фонда", споделиха от библиотеката.

Дигитализацията ще даде възможност архивни материали от Димитровград да се разглеждат и в бъдеще, без опасност да бъдат безвъзвратно изгубени за поколенията. Картичките и снимките може да се изпращат по пощата или да се донесат на място в библиотеката на ул. „Св. Климент Охридски“ №7,  всеки делничен ден от 8.30 до 18 ч.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?