Следвайте ни

Безработни, бизнесмени и юристи напират към НС от Хасковско 

222-ма се борят за 8 места  от избирателния район, 9 от тях вече са били депутати 

viber icon

222-ма се борят за 8-те  депутатски места от хасковския избирателен район в Народното събрание. Повечето от регистрираните кандидати са напълно неизвестни, каквито са и партиите и коалициите, които ги издигат. Те не са намерили за необходимо да се представят пред обществеността. Две са партиите, които са вписали листа от 1 човек. Това са „Нация“, чийто претендент за НС е Ива Митрева и „Общество за нова България“, издигнала Валентин Соколов. Няколко са партиите с по 2-3-ма кандидати. 

Сред 30-те партии, коалиции и движения не са малко тези с граждански характер. Да са депутати напират граждани от протестите, обявили се за надпартийни кандидати, радетели за национални и десни обединения. Някои дори са вписали листи от по 10-16 кандидати. Сред тях има и познати лица, като д-р Анюта Лозева от „Български съюз за директна демокрация“. Има и безработни, както и съвсем млади хора, представители на дребния бизнес. 

Много са предприемачите и бизнесмените сред кандидатите, показа нашата проверка. Тези представители на обществото са най – много сред претендентите на ГЕРБ и СДС, „Републиканци за България“, както и на ДПС.  Десетина са юристите от региона, които искат да влязат в парламента.  Сред тях са Гергана Кръстева, която на предишните избори се отказа от парламента, Смиляна Нитова, Ростислава Жекова, Миглена Гунчева и др. Следват лекарите- хуманни и ветеринарни, сред тях освен Анюта Лозева, са  Димитър Ермов, управителят на свиленградската  болница, Георги Станков и областният управител Стефка Здравкова. 

Сред кандидатите има още орнитолог – Стефан Аврамов, който е в листата на  „Демократична България“, както и манекенка – Евгения Калканджиева, която е  в тази на ВМРО. Има още учители и счетоводители, както и архитект в лицето на Веселин Белевски, който бе и кандидат за кмет на Хасково  на последните избори от „Глас народен“. 

9 са кандидатите, които вече са били депутати. Сред тях е  Павел Шопов, който бе депутат от Хасково от патриотите, но сега иска да влезе от Атака. Останалите са Смиляна Нитова, Виолета Желева,  Велизар Енчев, Евгения Ангелова, Делян Добрев, Митко Полихронов, д-р Георги Станков и Александър Сабанов. 

Няколко са кандидатите, за които това е пореден опит да влязат в парламента. Сред популярните са Стефан Димитров и Минко Ангелов.  

В сегашния парламент областта бе представена от  4 партии. ГЕРБ и БСП имаха по 3-ма депутати, ДПС и Патриотите - по един. Кои ще изпратим в новия, ще покаже вотът на 4 април. Не пасувайте, а гласувайте!

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?