112
Следвайте ни

Безработицата в Хасковска област е над средната в страната

viber icon

Безработицата в региона продължава да е на по-високо ниво от средното за България, съобщиха от Дирекция "Регионална служба по заетостта". 

При национално ниво 4,7 процента в южния регион тя е 5,2 процента за октомври т. г. Така областта се нарежда на 13-то място по равнище на показателя.

Към 31 октомври регистрираните безработни в бюрата по труда в област Хасково е 5401 души, като спрямо предходния месец, броят им се увеличава с 26. 

Новорегистрираните на борсата през месеца са 902-ма. Те са от различни икономически дейности, като най-много са от секторите "Услуги" - 36,3% и  "Индустрия" - 22,6%.

 В същото време с ново работно място са се сдобили 503-ма безработни. От общо постъпилите на работа 140 са с работническа специалност, 172-ма са от групата на специалистите и 191 са безработни лица без квалификация, сочи статистиката на службата по заетостта.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?