Следвайте ни

Без такси за поставяне на маси в Хасково до 31.01.2022 г.

viber icon

Освободени от такси за разполагането на маси за консумация, включително за тенти, подиуми и навеси са заведенията за хранене в Хасково. Облекчението е за периода от 1 май 2021 г. до 31 януари 2022 г. Това реши единодушно днес местният парламент.

Общинският съветник от групата "За Хасково“ Георги Пеев изрази опасение да не се стигне до безконтролно поставяне на маси и столове по парковете в Хасково. Той попита дали местната администрация има ресурс за контрол.

"Контролът ще се извършва със служба КОРЗ, а всички разрешения за поставянето на маси и столове се издават от главния архитект. Всяко поставяне ще се сравнява с предходни години", отговори кметът Станислав Дечев, който е вносител на докладната.

Одобреното облекчение ще коства около 200 000 лв. по-малко постъпления в местния бюджет. Според кмета общината е в стабилно финансово състояние и това няма да наруши дейността й. Досега общината на два пъти освобождаваше от такси тези, които ​не извършваха дейност по време на пандемията.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Избирач

Избирач

23.04.2021 | 12:51

Идват избори.И някой гледа да спечели допълмително гласове,освен тези от пазара.Това е.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?