Следвайте ни

Без такса смет за училища, читалища и болници в Димитровград

viber icon

Училищата, читалищата и лечебните заведения в Община Димитровград да  бъдат освободени от таксата за битови отпадъци за 2021 г. Това предлага в докладна до ОбС кметът Иво Димов. 

За гражданите и фирмите такса да остане без промяна догодина, се предвижда в друга докладна за предстоящото на 17 т.м. първо онлайн заседание. 

Такса смет няма да се повиши, въпреки че приходите не са достатъчни за дейността и ще се наложи дофинансиране от бюджета с около 700 000 лв. Според разчетите, разходите по събиране, извозване и обезвреждане на битови отпадъци и поддържане чистотата, са 4 746 835 лв. От тях за събиране и транспортиране на отпадъците до депото в Гарваново са 2 039 854 лв. Отчисленията по Закона за управление на отпадъците са в размер на  2 000 702 лв. 

Според прогнозата при максимално предвиждана събираемост 80% и 17% на недобора от предходни години, приходите от таксата ще са  4 080 000 лева.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?