Следвайте ни

Без обществена поръчка Стамболово плаща спешен ремонт на язовир

Водоемът в Зимовина е опасен за населението, констатирала проверка 

viber icon

Спешен ремонт се налага на язовира в стамболовското с. Зимовина. Състояние му създава непосредствена опасност от сериозно компрометиране на язовирната стена и застрашава населението и имуществото на хората в селото.

На 18 м.м. инспектори на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили проверка, която констатирала редица проблеми. Филтрация в сухия откос предизвиква суфизионни процеси и свличане на дясната част от язовирната стена. Нормалната проводимост е невъзможна заради много растителност. Преливникът на язовира е с компрометирани дилатационни фуги и полуразрушена рисберма на прага, констатирала проверката.

Това е причината общината да предприеме спешен ремонт, като избегне обществената поръчка за инвестиционен проект и авторски надзор, оценен за 62 000 лв. Кметът Аднан Йълдъз е предприел  договаряне без предварително обявление. Заради спешността, предстоящите сезони с валежи и опасността от бедствие,  е невъзможно да се спазят процедурите. Проектът се възлага на  "Мизов-84" ЕООД от Златоград. За 14 дни дружеството трябва да е готово с проекта, за да започне ремонтът възможно най- бързо, се обяснява в съобщението до Агенцията за обществени поръчки.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?