Следвайте ни

Без милост! Босненците с хероина остават в ареста

viber icon

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста тримата босненски граждани, арестувани на ГКПП „Капитан Андреево“ с над 100 кг хероин.  Дино Чолич, Вердан Габрич и Дамир Донлагич се опитали да пренесат наркотика през границата ни с товарен автомобил. За „работата“ си шофьорът щял да получи 5 000 евро.

„Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък“, се казва в мотивите за решението на съда. Има достатъчно доказателства, за да се приеме, че тримата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато. Те са чужди граждани, нямат адрес в България, за това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, могат да се укрият и да не бъдат открити за съдебния процес срещу тях.

Тримата бяха оставени за постоянно в ареста с определение на Хасковския окръжен съд в края на миналия месец.

Голямото количество наркотик за 9 039 600 лв. бе заловено на най-големия ни сухоземен граничен пункт пункт с Турция на 24 май. Тогава рано сутринта от турския ГКПП "Капъкуле" в България влязъл 33-годишният Чолич, който шофирал ТИР „Скания“. „Официалният“ товар от авточасти пътувал за Босна и Херцеговина.Митничарите намерили под кушетката в кабината на камиона няколко кашона и сак с общо 200 пакета хероин.

След общи действия между митничарите и БОП били спипани и другите двама босненци.

Габрич и Донлагич се придвижвали след него с друг камион, в който се предполага, че е трябвало да се претовари наркотикът. Такова синхронно преминаване на тировете било засечено и при преминаването им от България в Турция на 19-ти май.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?