25

Без изненади в листите на основните играчи, Атанас Ненков оглави "Левицата" в Хасково

На петите за последните 2 г. парламентарни избори, няма изненади в листите на основните играчи в хасковския регион. Дори бургазлията Атанас Зафиров, който оглави хасковската и врачанската листи на БСП за България, не е изненада. Просто защото по традиция от години насам първият в червената листа е парашутист. Изключението бе на предишните избори, когато водач бе Смиляна Нитова, която успя да спечели един депутатски мандат.  

Както на предишния вот и сега Делян Добрев е водач на листата на ГЕРБ-СДС. След него листата е със същите имена и ред от предходния вот през октомври. Втори е Георги Станков, станал известен като депутатът с рекордни преференции. Двамата са депутатите от региона с най-дълъг стаж.

Асен Василев води листата на ​"Продължаваме промяната​" само в родния си град, след него е бизнесменът Веселин Недев, който от раз стана част от предишното НС. Третата позиция е за Катя Панева от коалиционния партньор ​"Демократична България". Тя бе народен представител в краткото 45-о НС.   

На същите хора, предимно млади, залага и ДПС, чийто водач е Сезгин Мехмед, следван от Мюмюн Мюмюн. Мехмед има и предишен опит като депутат.

Без изненада първи в листата на ​"Български възход" е Тихомир Георгиев, който бе част и от предишния парламент.

​"Възраждане" заложи на Георги Георгиев, който води и в Кърджали, и два пъти е избиран за народен представител.

Партия ​"Има такъв народ", която на предишния вот не успя да вкара представител от Хасково, отново залага на външен човек и това е Силви Петров.

Изненадата е в новата коалиция "Левицата", в която влизат  Изправи се. БГ на Мая Манолова, АБВ и "Движение 21". Водач в Хасково е доскорошният шеф на полицията Атанас Ненков, за който бе съобщено, че става съветник на вътрешния министър.  

Сред новите обединения, които ще се борят за новото НС, е ​"Неутрална България​", в която влизат Атака, русофили и комунисти. Водач тук е Огнян Сапарев - ​филолог, литературен критик и бивш ректор на Пловдивския университет.  Друга такава коалиция е КП ​"Вън от ЕС и НАТО", с водач Велизар Флоров.

Листа с един претендент регистрира и Социалистическа партия "„Български път", чийто кандидат е Колю Крушев. „

Регистрацията за участие във вота на 2 април е до 17 ч. днес. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мазгалов

Мазгалов

01.03.2023 | 21:25

Юнак до юнака ,мила моя майнольо!

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?