Следвайте ни

Беливанов влиза в предизборната надпревара 

viber icon

Добри Беливанов влиза в предизборната надпревара. Той е внесъл докладна в ОбС за избор на временен кмет.  Беливанов се позовава на Изборния кодекс, според който, кметът излиза в отпуск по време на предизборната кампания.  

 Заседанието на ОбС е на 13 т.м., а за временен кмет ще бъде назначен заместникът на Беливанов Велин Балкански до полагане на клетва от новоизбрания.Решението на ОбС влиза в сила от деня на регистрация на  кмета за участие в местния вот, гласи докладната. Местните избори са на 27 октомври, а кампанията започва месец преди  тях. 

В отпуска заради изборите излизат и кметовете на 19 села от общината, които ще се кандидатират за нов мандат. Общинските съветници ще назначат временни на техни места. Няма да участват в изборите първенците на Войводово, Книжовник, Мандра, Широка поляна и Узунджово, става ясно от докладна за заседанието, което ще се проведе следващата седмица.  

Досега ясните кандидати за кмет на Хасково са Станислав Дечев от ГЕРБ  и Коста Стоев от БСП.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?