Следвайте ни

Бедствено положение и в Свиленград заради пожара

viber icon

Бедствено положение и в община Свиленград обяви днес областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Бурният вятър откъм община Тополовград е прехвърлил пламъците от големия пожар и на територията на община Свиленград. Обстановката в региона остава усложнена вече трети ден. 
 Пожарът, който вилнее е тръгна от района на село Лесово, област Ямбол, премина река Тунджа, обхвана територии от землището на село Присадец, община Тополовград и навлезе в община Свиленград. Поради силните до ураганни пориви на вятъра, ​огънят мени посоката си, което го прави труден за овладяване. На място работят пожарникари, екипи от горското стопанство, местната власт и доброволци. 

Припомняме, че вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта - Хасково, Димитровград, Харманли и Тополовград. Мобилизирана е тежка техника, която да помага за овладяването на огъня. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?