Следвайте ни

Бебе на 28 дни с коронавирус в Хасково

viber icon

С COVID-19 е бебе на 28 дни от Хасково След консултации с Националния оперативен щаб и консултация с професор от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, а също и след разговор с майката на детето, било решено то и родителката да останат в инфекциозното отделение тук. Не е ясно как заразата е прихваната. 

С 10 процента са намалели случаите на заразени за седмица с коронавирус в региона. Това сочат пък обобщените справки на информациите на Областния кризисен щаб.

260 са ​с положителни тестове от 23 до 29 ​т.м., докато за седмицата от 30 ноември до 6 декември с ​COVID-19 бяха диагностицирани 243 жители ​от региона. Броят на смъртните случаи ​за двата сравнителни периода е един и същ - по 24 ​човека. Излекуваните от последната седмица на ноември са с 41, или 6,5 на сто повече в сравнение с тези от първата седмица на декември.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Шива

Шива

07.12.2020 | 16:45

Майката не е вирусоносител, значи от къде е заразено бебето?При израждането? Тия тестове не са 100% доказателство. Вярвам,че бебето ще се оправи, само да не се зарази майката в инфекциозно отделение.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?