Следвайте ни

БЧК раздава помощи на 665 социално слаби в Хасковска област

viber icon

БЧК започна днес раздаването хранителни пакети на нуждаещи се във всички общини от региона. Едновременно с хранителните продукти се дават и хигиенни пакети. Те съдържат дезинфектант, предпазна маска, шампоан, прах за пране и други препарати. Хигиенните пакети са осигурени от Американската агенция за международно развитие по програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“.

Включените в списъците са 665. Те са изготвени от службите за социално подпомагане. В тях фигурират хора, засегнати от епидемичната обстановка на COVID-19, които не получават помощи по реда на Закона за социално подпомагане и не са включени в списъците за подпомагане с храни по Оперативна програма за храни, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Пакетите съдържат брашно, ориз, спагети, фасул, леща, захар и олио, общо 23 кг. В усложнената заради епидемията ситуация те се разнасят по домовете от служители на общинските администрации и доброволци на Червения кръст.

Изготвени са графици за разнасянето на помощите във всички общини, подчертаха от Областния съвет на БЧК. От тази сутрин екипи на община Хасково предоставят до домовете на 67 лица от града хранителни и хигиенни пакети, ​уточниха от кметството.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?