Следвайте ни

БЧК носи по 30 кг храни на 908 бедни 

viber icon

От днес до 29 май Българският Червен кръст  в Хасково ще предостави индивидуални хранителни пакети на нови допълнителни групи лица, определени от Агенцията за социално подпомагане. 

 Става въпрос за 908 души, които получават топъл обяд в Димитровград, потребители на социални услуги от Хасково, Харманли и Свиленград, хора, с ниски доходи в затруднена социална ситуация, идентифицирани от териториалните поделения на АСП по общини

Пакетите, които са със средно тегло до 30 кг, съдържат 16 вида продукти - брашно, олио, ориз, консерви и други. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Хранителните пакети ще се предоставят с изключителната подкрепа на общините като раздаването ще се извършва по домовете на хората.

По време на започващото допълнително раздаване на хранителни помощи ще бъдат предоставени и информационни материали, съдържащи препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

 

 

 

     

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

18.05.2020 | 11:26

50% от населението живее на ръба- едва му стигат за храна.Първо си купуват лекарства и останалото за прехрана,колкото стигне. Това е живота в България. Политиците от всички партии със своите грабителски действия изгониха младите....А бе пълна трагедия.Ти ги плюеш те мислят, че дъжд ги вали.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?