112

БЧК-Хасково в центъра на значими кампании и инициативи

Седемте  клуба на БЧК в региона са дейни и винаги в центъра на значими кампании и инициативи. Три от клубовете са в Хасково и по един в Харманли, Ивайловград, Димитровград и Свиленград. В края на 2022 г. в картотеката на Областния съвет на организацията  са регистрирани 330 доброволци, подходящо подбрани и обучени.  Тяхната роля е все по-нарастваща в осъществяване на червенокръстките. Това бе отчетено на годишното събрание на областната организация на Българския червен кръст. 

В Хасковска област организацията има 114 дружества. 63 от тях са в градовете и 51 в селата. С разнообразните си дейности БЧК запазва водещото си място сред неправителствените организации в региона.

Мащабна е работата по Оперативната програма за храни на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, която приключи в рискова обстановка с прилагане на противоепидемични мерки за намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве. Благодарение на програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, финансирана от Американската агенция за международно развитие, Червеният кръст предостави 1 700 хигиенни пакета в шест общини на област Хасково.

БЧК подпомогна и деца в риск с хранителни пакети, стартира поредна трапезария за ученици „Топъл обяд“. С подкрепата на търговска верига бе финансирано изхранването на хора в нужда и възрастни, включително със сетивни нарушения. Системни са усилията за подпомагане на Държавната агенция за бежанците в подобряване на социалните услуги за настанените в приемателните центрове в Хасковска област лица, потърсили закрила в България.

2168 са обучени по първа долекарска помощ. Обучените кандидат водачи на МПС са 210, беше отчетено още на форума.

БЧК – Хасково активно се включи в обявената национална кампания за набиране на материални дарения в полза на пострадалото население от войната в Украйна. Изключително бърза бе и реакцията по подпомагане на засегнатите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия.

   „Не можем да не признаем, че добрият облик на цялата организация се дължи на работата на нашите членове и доброволци, на партньорите и симпатизанти ни, на които дължим признателност и уважение“, подчерта регионалното ръководство на БЧК.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?