Следвайте ни

Бавят се ремонтите на пътни участъци в Хасковско 

viber icon

Не се работи по 10-километровата отсечка, затворена за ремонт от автомагистрала „Марица“ в близост до ГКПП „Капитан Андреево“. Това установи проверка на областния управител на  Хасково инж. Минко Ангелов.

 Участъкът е с изкъртени асфалтовите и бетонови настилки на мостовите съоръжения. Движението се извършва двупосочно в платното по посока ГКПП „Капитан Андреево“. Срокът за завършване на отсечката е 1 ноември 2021 г.

Същото е положението и с път I-5 Стара Загора-Димитровград. На частично ремонтирания участък асфалтовата настилка и надлеза вече са готови, но има още довършителни дейности. На мястото обаче също ремонтните дейности са преустановени и остава хидроизолация на фуги, които не са направени. Отсечката от разклона на с. Брод до метан станцията е затворена. Срокът за завършване на участъка коридор 9, път I-5 е 1 септември 2021 г.

Тревожен е фактът, че не се работи, а предстои туристическият сезон и румънските туристи използват този път. На водачите им се налага да преминават през кв. „Изток“ на Димитровград. Ремонтът на път I-5 Стара Загора-Димитровград върви с бавни темпове. Предполагам заради темпото на работа ще има закъснение. В началото не са взети предвид ремонтните дейности на подземната инфраструктура в с. Радиево, за които по-късно са осигурени средства. Сега ще започне подмяната им“, коментира Минко Ангелов.

 „В участъка на автомагистрала „Марица“ по посока София също не се работи. Има сигнали от търговски обекти и хората настояват по-бързото приключване  на ремонта, защото търпят финансови загуби.“, добави още той. 

Недовършеният участък е особено натоварен в летния сезон, тъй като автомагистрала „Марица“ е ключова към границата ни с Р Турция. Недоумение буди фактът, че ремонтът на този участък се извършва в най- натоварения период от годината.

Ремонтът на отсечките е възложен с директно възлагане за текущ ремонт и поддръжка на фирмата изпълнител.

„Имаме съмнение, че фирмата изпълнител „АБ“ АД, която попада в списъка от фирми, получили множество държавни поръчки от „Автомагистрали“, не разполага с капацитета за извършване на строително-ремонтните дейности по изпълняваните проекти“, заяви областният управител инж. Минко Ангелов. Предстои среща с  представителите на Областно пътно управление и изпълнителя. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?