Следвайте ни

Банда молдовки ограбила 10 млн. от къща

Издирвани с червен бюлетин на Интерпол за грабеж 5 жени и трима мъже от Молдова, арестувани в Любимец, застанаха днес пред Хасковския окръжен съд.

Турция иска екстрадирането на всички тях по обвинение, че нападнали в дома им, били, завързали и ограбили семейство от турския град Е​скишехир. Задигнатите пари и имущество са на стойност 10 000 000 лири.

На част от арестуваните, сред които са и 5 жени мярката за неотклонение "задържане под стража" вече е удължена от днес до разглеждането на делото по същество до седмица, ако не обжалват пред Пловдивския апелативен съд определението на хасковските окръжни магистрати. 

В съдебната зала арестуваните влизат един по един. За 17 часа днес е насрочено разглеждането на последната мярка за неотклонение. Най-младата от задържаните е на 21 г., а най-възрастната - на 59 г. 

Всичките отричат да имат нещо общо със случа, твърдят дори, че не знаят къде се намира град Ес​кишехир, който е административен център на едноименния вилает в Северозападна Турция. От тамошните власти не посочват кой от заловените е тартор на групата.

Според разследващи бандата нахлула с маски в чуждата къща и нанесла телесни повреди на пострадалите. Това станало на 19 май т.г. Както вече "Марица" писа, в края на с.м. осмината бяха задържани за 72 часа в Любимец с постановление на Окръжната прокуратурата. 


Според информирани обаче, четири от жените и шофьорът им - 76-годишният Георг Добриоглу, били арестувани с микробус в Кардам и от границата ни с Румъния ги върнали към южната ни граница в Центъра за чужденци от закрит тип в Любимец./Марица

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?