Следвайте ни

Багери на „Младост“, започна ремонтът на хасковския стадион 

viber icon

Техника влезе днес на отчайващо лошия стадион „Младост“ в Хасково. Спортното съоръжение, на което тренират млади надежди от няколко спортни школи, не е ремонтирано от десетилетия. Днес кметът Станислав Дечев провери началото на строителните работи. В следващите седмици на терена ще бъде монтирана антиударна подложка. Ще се постави и изкуствена трева. Футболното игрище ще отговаря на всички съвременни изисквания за провеждане на тренировъчна дейност и официални срещи. Общият размер на инвестицията е 561 194 лева. Средствата са осигурени от програма HatTrick V на УЕФА чрез БФС. Обновяването ще бъде извършено за срок от 6 месеца. 

На стадион „Младост“ ще започне и ремонт на лекоатлетическата писта. Ще се направят коридори за бягане и сектори за отделните лекоатлетически дисциплини. Комплекс „Младост“ остава затворен за тренировки на клубовете и за любителите на спорта до завършването на строителните работи за реновиране и модернизиране на един от най-посещаваните спортни обекти в Хасково. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?