25

Авторът на бестселъри за Япония Юлияна Мурата гостува в Димитровград

Писателката Юлияна Антонова-Мурата – автор на нашумялата трилогия вдъхновяващи книги за Страната на изгряващото слънце  – „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан Сан, Япония“, гостува  на 27 юни, понеделник  в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Дарбата на авторката да пресъздава живота в тази страна деликатно, изтънчено и интригуващо, превръща творбите ѝ в истински бестселъри.

Авторката е в България само за един месец и Димитровград е сред малкото градове, които ще посети и ще се срещне със своите почитатели. 

Юлияна Антонова-Мурата представя Япония като истински майстор на словесното изящно изкуство. Всеки неин разказ, разкрива на читателя тайнствата за японското общество и култура, изградено върху принципите на себеуважение, дълг, любов и възпитание. Всеки прочит на книгите ѝ дава отговори за успеха на японската нация – технологичен, икономически и духовен.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си. Тя е българка по родолюбие, космополит по възпитание и японка по дух. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?