25

Автоморги, пунктове за скрап и магазини рови полицията в Хасковско 

1403 лица и 991 превозни средства са били проверени по време на акция по линия на конвенционалната престъпност в хасковска област.  Посетени са 23 пункта за черни и цветни метали, 22 заложни къщи, заведения за обществено хранене, 80 търговски обекта и 18 автоморги и депа, съобщиха от полицията. 

По времето на операцията пътните полицаи са съставили 39 акта и 245 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Установени двама извършители на кражби. В хода на акцията от домове в с. Узунджово е иззета нарязана дървесина без марка. Собствениците на пет къщи в селото са предали с протоколи общо 7,1 кубика дървета без контролна марка и документи за произход. Още 1,3 кубика са иззети и от дом в с. Радиево. 

Териториалните полицаи от Хасково са иззели и 2,3 кг  нарязан тютюн без бандерол от три адреса в града. 500 кг  отпадъчно желязо без необходимите документи за превоз и произход, много безакцизни цигари, ментета.  8 души са заловени с наркотици. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

13.02.2023 | 11:30

Рутинни полицейски действия.Добре.Трябва да се демонстрира някаква степен на активност. Не ми е понятно защо на селския човек е конфискуван нарязания тютюн.Вероятно е за лична употреба. По селата ,на по- голяма част от хората, тютюна им е основния поминък.И пушачите си правят цигари, избирайки най- хубавите листа.Ако е нарязан за продан,то да се залови когато го продава.По същият начин е и положението с ракията. Сварил си човечецът 40- 50 л.за лична консумация, и че вземат да му я "приберат".А парфюмираният спирт с етикети,който се продава в магазин ната мрежа?

Отговори
3 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?