Следвайте ни

Автомобилният пазар в Димитровград затваря до 21 декември

viber icon

Временно се преустановява функционирането на Автомобилния пазар в Димитровград.

Със заповед на кмета Иво Димов след решение на Общинския оперативен щаб тържището няма да работи от тази седмица до 21 другия месец. Причината е, че там не може да бъдат приложени разпоредбите на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Неделният пазар ще работи, но заведенията там могат да предлагат храни и напитки, които да не се консумират на място. На ​тържищата трябва да се създаде организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от най-малко 1.5 м. между посетителите. Те и работещите там са длъжни да носят защитна маска за лице. Не се допускат повече от 1 човек на 3 кв. м.

Магазините за хранителни стоки в общината трябва да организират работата си по такъв начин, че да не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8:30 и 0:30 часа.

Детската млечна кухня в Димитровград не преустановява дейността си и ще работи. Внея от края на май т.г. са въведени строги мерки за безопасност и храната се получава в опаковки за еднократна употреба. Има маркирани места за отстояния за родителите. Всеки, който получава храна от Детска кухня, трябва да е със защитна маска за лице.

Цялата заповед на кмета Иво Димов четете - ТУК!

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?