Следвайте ни

Автоинстуктори от Хасково и Кърджали тръгнаха към столицата на протест

viber icon

 

Автоинструктори от Хасково, Кърджали и Харманли се събраха рано тази сутрин тук и поеха към столицата на националния протест.Те настояват за спиране на Наредба 37, която е пряко свързана с обучението на водачи на моторни превозни средства и е публикувана в интернет за обществено обсъждане, както и на № 41, която е свързана с професионалната квалификация на водачите от професионалната категория С, С+Е и Д. 

Преподавателите по автомотоподготовка са против школите да станат търговски дружества. Не са са съгласни и  с е-контрола, който смятат че ще бъде въведен, тъй като това са допълнителна разходи за тях. 

Ние не сме търговци, а преподаватели, казва Валентин Пашов, председател на съюза в Хасково. Според него административната тежест цели да се унищожат малките и средните школи, каквито са всички в Хасково и Кърджали. 

Коста Камарев, който е заслужил инструктор с 45-годишен стаж, е категоричен, че той и колегите му съвестно си вършат работата. Не преподаването е причината за лошите шофьори. При нас те спазват правилника, но след тоса се качват на мощни коли, дрогират се, обяснява той. 

Протестът в столицата е в 13 часа. Автоинстукторите се надяват да участват в дебатите по готвените промени. Според тях готвените промени по никакъв начин не касаят подготовката на бъдещите шофьори. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?