Следвайте ни

Автогарата в Хасково опустя, автобусите пътуват празни 

viber icon

Буквално пуста е автогарата в Хасково. Пътниците са все по- малко, а от 20-на дни насам, от както започна сериозният ръст на болните от короновируса, просто няма, разказаха шофьори от междуградските линии. 

Сутринта дойдох само с една пътничка от Кърджали. До сега са купени 2 билета до  Козлец. От там до Кърджали ще пътувам празен, коментира шофьор на 19-местен автобус. Едва 35 лв. оборот направил от два курса вчера негов колега. С това нафтата няма да се плати. Няма пътници, изплашиха се хората, само за болни и починали чуват, как да пътуват, допълва той. 

А ние спазваме всички мерки, с маски ме, дезинфекцираме, чистим. Скъсват ни от проверки, а ние работим на празни обороти. Да следят нелегалните превози, който ни  вземат и без друго малкото пътници, коментират още шофьорите. 

За утре е предвиден протест на част от превозвачите в страната заради подкрепеното от НС вето на президента върху промените, с които бяха инкриминирани т.нар.“споделени пътувания“. Това раздели бранша на две. Очаква се протестът да бъде подкрепен и от хасковски превозвачи.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Райко

Райко

24.11.2020 | 15:26

Като гледам надписите на снимката май сме в Едирне- Одрин.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?