25

Автобус, натъпкан с контрабандна стока, спипаха на „Капитан Андреево“

Общо 2380 къса безакцизни цигари и 1698 артикула на защитени марки иззеха при проверки служители на ОДМВР Хасково. Вчера икономическите полицаи от Свиленград  и митнически служители са извършили проверки на „Капитан Андреево“.  В лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от свиленградчанин и спътничка на по 58 г. са открити 780 къса папироси. 

От кола на мъж на 45 г. от Плевен са иззети 52 кг млечни продукти с протокол от служители на БАБХ. Третата проверка е на турски автобус с пътници. При старта й, 27-годишен румънец декларирал 1485 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя, те също иззети с разписка. Последвал е преглед на товарната кола с рентген, при което са установени 1600 къса цигари, укрити в таблото на автобуса, чийто собственик се оказал 49-годишният турски водач. В десните калници на превозното средство са намерени още 184 недекларирани текстилни изделия, за което е съставен акт на 58-годишен пътник от Турция. 

Проверка по линия на използването на търговски марки без правно основание е имало и в Хасково. Служителите на реда са проверили търговски обект на улица „Ястреб“, стопанисван от 23-годишен. В магазина са намерени 29 артикула на известни марки, предадени на разследващите с протокол. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?