25

Атанас Атанасов: МК е административно блато, пример са сигналите за "Изворът на Белоногата"

Министерството на културата е едно административно блато, в което има куп преписки  по проблеми, на които е трудно да се проследи движението. Пример за това  са сигналите за"Изворът на Белоногата" в Харманли. Това заяви в студиото на  „120 минути“ културният министър Атанас Атанасов.

Той е третият министър, когото общественикът Светлана Николова сигнализира за  рушащият се парк  на Белоногата, за което преди дни marica.bg  писа. Благодаря й за това, че не се отказва, коментира в студиото министърът.

Министерството трябва да е място, което решава проблемите, а не да е пречка допълни той. 

Както съобщихме, паркът е в лошо състояние, а група интелектуалци се опитват да съхранят паметта за Извора на Белоногата, като организират събития, създадоха и филм, който можге да се гледа само там чрез приложение. Имат идеи мястото да привлича туристи с винения туризъм, който се развива в района. Рушащите се плочи и необлагороденият парк обаче няма да как привлича посетители.  

От думите му стана ясно, че е взел случая присърце. Атанасов е първият министър, който реално се запознава с проблема, а в Харманли очакват той да дойде на място, за да види упадъка.  

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?