Следвайте ни

Астрономи обявиха конкурс за ученици

viber icon

Два конкурса за ученици обяви Астрономическата обсерватория към "Младежки център" в Хасково за девета поредна година. Те са за фотография и рисунка на общата тема "Вълшебството на сезоните”. Посветени са на настъпването на Астрономическата пролет и обхващат красотата на различните сезони, съобщиха от кметството.

Регламентите на конкурсите предвиждат участниците да бъдат разделени в 3 възрастови групи - 1-4, 5-7 и 8-12 клас в конкурса за фотографии. За рисунки и в 4 възрастови групи - 5-7 години, 1-4, 5-7 и 8-12 клас. ​може да се участва до четири творби от кандидат. ​Поощряват се четири творби, посветени на различните сезони. Фотографиите трябва да са откопирани в размер 15х21 см, а рисунките да са с големина 35х50 см. ​Условията включват и текст към всяка, съдържащ: заглавие на снимката или рисунката, трите имена на автора, организация - училище, клуб, школа и т.н., клас, координати за обратна връзка, пълен и точен адрес, телефонен номер и e-mail.

Конкурсните творби да се изпращат на адрес: ОП "Младежки център“, бул. "България“ 41, 6300 - Хасково, за конкурса "Вълшебството на сезоните".

Срокът за изпращане на снимките и рисунките е 13 март 2020 г.

Най-добрите ще бъдат представени на изложба, която ще бъде открита за началото на Астрономическата пролет.

На заелите призови места в конкурсите, в деня на откриването на изложбата, ще бъдат връчени  награди. ​Наградените автори и техните ръководители ще бъдат уведомени предварително.

Справки и допълнителна информация на e-mail: [email protected]

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?