25

Архитекти представят проекти за Арт зона в пешеходния център на Хасково 

Проектите от пленера Арт зона Хасково ще бъдат представени днес от 13 ч. в зала Хасково. Пленерът, организират от Камарата на архитектите в България- Регионална колегия Хасково, Съюзът на архитектите в България- Дружество Хасково и Община Хасково, е първият по рода си и има за цел да представи  най-добрите архитектурни идеи и пространствени визии за реализиране на Арт зона в пешеходния център на града с акцент върху  иновациите в дизайна и устойчивата архитектура. Те целят да подпомогнат взаимодействието между архитектурната общност и Община Хасково за изпълнение на стратегическите общински планове и програми за устойчиво градско развитие.

На 8 октомври 2022 г. от 13,00 часа ще се проведе Тържествена церемония за обявяване на победителите в пленера и връчване на наградите в зала „Хасково“ . След 8 октомври 2022 г. ще бъде открита изложба с всички постъпили проекти

На 11 октомври 2022 г. има представяне на Пленера на сесията на архитектурния форум Share Sofia 2022

В ПЛЕНЕР АРТ ЗОНА ХАСКОВО участват архитекти, ландшафтни архитекти и урбанисти, притежаващи проектантска правоспособност за 2022г. , в екип с художници, скулптори, дизайнери, актьори и др. 

Обект на пленера е Покритият книжен базар, изграден с одобрен проект през 2004 г. Представлява покрит търговски пасаж с метална конструкция с покритие от поликарбонат на площ 356 м2 с щандове. Предоставена е пълна творческа свобода на участниците в пространственото оформление на мястото на съществуващия Покрит книжен базар и превръщането му в Арт зона. 

Основната цел на проекта е да се представи оригинална и работеща идея за пространствената зона, която да  допринесе за обогатяване с визия и съдържание централната пешеходна градска зона;

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?