Следвайте ни

Архитекти подредиха изложба в центъра на Хасково

viber icon

Своя изложба в центъра на Хасково откри Регионалната камара на архитектите.

15 рлатна на централната пешеходна улица „Отец Паисий“ са показани работите на 19 архитекти от областта. Сред тях са вече реализирани проекти, такива, които в момента се изпълняват, и чакащи осъществяване. Презентирани са промишлено и жилищно строителство, паркови и площадни пространства, детски площадки.

„В тази изложба е и част от архитектурното бъдеще на Хасково“, каза в приветствието си кметът Станислав Дечев. Той допълни, че има уникален шанс да се работи с творци, с чиято подкрепа градът ще стане по-модерен и красив.

„Впечатляващ е стремежът на колегите за изграждане на хармонична и функционална градска среда. Хасково заслужава такава изложба, надявам се тя да е успешна“, сподели председателят на камарата арх. Нина Танчева.

„Лично се убедих, че Хасково е град със собствена физиономия и чар“, подчерта председателят на УС на Камарата на архитектите в България Владимир Милков. Той изрази надежда, че изложбата може да гостува и в София.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?