112

Арестуван за убийство мексиканец поиска да работи в български цирк

Дали в България има цирк, в който евентуално да си намери работа. С такъв въпрос се обърна днес към Окръжния съд в Хасково Виктор Омар Гуадо. 44-годишният мексиканец е арестуван и с повдигнато обвинение за убийството на тукашния 33-годишен бизнесмен и  ММА боец  Тургай Сали.

Сега обвиняемият чужденец поиска да излезе от килията с по-лека мярка за неотклонение, която да е домашен арест в хотел или гаранция. Дежурният съдия Анна Петкова уважи доводите на прокуратурата и остави мексиканеца в Софийския затвор. Определението може да се обжалва в 3-денев срок пред Апелативен съд – Пловдив.

"Резултатите от разследването несъмнено водят до извода, че обвиняемият е свързан с престъплението. Събрани са и още доказателства, които го уличават“, пледира прокурор Цвета Пазаитова.

"Моля, клиентът ми да бъде пуснат по гаранция, която да е достатъчно висока, за да го спре да напусне пределите на страната. Няма преки доказателства за съпричастността на Виктор по  случая. Дори и да се допусне, обратното, в медицинската експертиза от аутопсията на Тургай е посочено, че „случайно попаднал в задните части куршум, случайно е разкъсал артерията". Тоест, няма умишлено смъртоносно нараняване“, акцентира адвокат Антон Попов.

"Имам три деца в Мексико, които разчитат на мен да ги издържам. В България дойдох за да изучавам културата ви, а не да върша престъпления", каза пред съда Виктор Гуадо. "Искам да бъда на по-човешко място, а не където съм в момента“, заяви мексиканецът при даденото му право на последна дума.

Виктор бе арестуван на 14 февруари в софийски хотел близо денонощие, след като 33-годишният бизнесмен и ММА боец Тургай Сали бе прострелян пред дома му в хасковския квартал „Каменни“. По спешност раненият бе откаран в Пловдив. Там лекарите извадиха заседналия в таза му куршум. След операцията обаче младият мъж получи усложнения и издъхна.

Както вече сме писали, според наши източници, за една и съща рокерска банда в Америка са работили 42-годишният мексиканец и Серафим Райчев – Немия. Гуадо излежал присъда за трафик на хора и подправяне на документи в Гърция. Излязъл от затвора в края на ноември миналата година. Една от версиите по случая е, че мексиканецът е наемник, изпълнил мокра поръчка на мощна престъпна група. Той  лежал в Гърция заедно с братята от Хасково Серафим и Милен Райчеви. Те са осъдени за убийството на гръцкия бизнесмен Янис Макрис. Серафим, по прякор Немия, е признат за виновен от магистратите в Атина като физическия изпълнител на покушението. Присъдата му е доживотен затвор. Наказанието на Милен като помагач е 10 г. По неофициална информация Тургай е свидетелствал по случая с покушението от 2018 г.

Заради татуировката върху главата на Виктор, изобразяваща рога, се предполагало, че той е член и на рокерска банда, занимавала се с търговия на дрога на границата между САЩ и Канада. Със същата група, преди да отиде в Гърция, работил Немия, коментираха източници на "Марица".

Както вече писахме, мексиканецът влязъл у нас с автобус от Северна Македония. Стигнал до Кърджали. Там взел под наем "Рено Клио" и дошъл в Хасково. Впоследствие в колата му бе открита гилза от същия модел и калибър като намерените пред мястото на покушението. Описанието му съвпадало с даденото на полицаите от простреляния хасковлия. От хотелската стая на чужденеца бяха иззети и дрехи, с които се предполага, че бил облечен при стрелбата.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

20.05.2022 | 12:03

И аз искам на безплатна почивка в пет звезден хотел,на морето,до самия плаж,с изглед ......Чакай,че се събудих! Това било сън.Ама хубав.

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?