112

Арестуваха трафикант на хора в Харманли, задържаха 17 нелегални мигранти

Арестуван е 31-годишен трафикант в Харманли, подпомогнал чужденци да пребивават незаконно в страната, съобщиха от ОДМВР-Хасково.

Полицаи от районното управление задържали седем мъже на възраст между 17 и 48 г. в района на града без документи за самоличност. Чужденците са самоопределили за сирийци. В хода на работата те признали, че са транспортирани във вила в града от мъж с джип фолксваген. 

„В хода на оперативните действия служителите на реда установили самоличността на собственика на вилата в местността Старите лозя и  го задържали. В процес на издирване са водачът на колата и други съпричастни към случая лица. Образувано е досъдебно производство“, коментираха от ОДМВР. 

Още десет мъже са задържани вчера край градския стадион, пред РПЦ-Харманли и на пътя след с.Браница в посока Града на Белоногата. Те също били без документи, удостоверяващи легалното им  влизане в страната. Всички заявили, че са сирийци и са на възраст между 20 и 25 г. Настанени са в лагера от затворен тип в Любимец. Работата по образуваните 3 преписки продължава.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?