112

Арестуваха на границата 19-годишен за убийство и още куп тежки престъпления в Израел

Издирван с червен бюлетин на Интерпол  за убийство в Израел 19-годишен младеж е арестуван на ГКПП Капитан Андреево при влизането му от Турция в България. Окръжният съд в Хасково наложи днес на чужденеца най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„А.Т.А, на 19 г., е обявен за международно издирване от израелските власти с цел арест и екстрадиция и във връзка с червена бюлетина, издадена от Интерпол – Йерусалим. Лицето е търсено от тамошните съдебни власти по обвинение за извършване на убийство при утежняващи обстоятелства, престъпления с оръжия, увреждане и нараняване при утежняващи обстоятелства, заговор за извършване на престъпление, палеж, злонамерено увреждане, възпрепятстване на правосъдието и заплашване“, уточниха от пресслужбата на съдебната палата. 

Окръжен съд – Хасково прие, че поисканото за предаване лице не е български гражданин, няма постоянен или въобще известен адрес на територията на Република България и задържането му под стража е единствената адекватна мярка до завършване на екстрадиционното производство. Темида прие още, че пребиваването на лицето в ареста не би довело до влошаване на здравословното му състояние. Това налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив в 3-дневен срок.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?