Следвайте ни

Арестуваха муле и ескорта му с 11 кила хероин

viber icon

СВИЛЕНГРАД, Марица

Окръжна прокуратура-Хасково извършва разследване на контрабанда на близо 11 килограма хероин за над 400 000 лева. Двама българи са арестувани, съобщиха от пресцентъра на държавното апелативно обвинение.
Около 6 часа, на ГКПП - Капитан Петко Войвода, на влизане от Гърция в България била извършена щателна митническа проверка в  "Опел Зафира“. Във возилото били открити 20 броя пакета с правоъгълна форма, съдържащи прахообразно вещество. Те са били поставени в пригоден тайник в праговете на автомобила. При изпробване с полеви наркотест, веществото реагирало на хероин. Установено е, че количеството е близо 11 кг. на стойност над 400 000 лева.
Под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство.
За  24 часа е задържан водача на лекия автомобил – М.М., на 26 г., български гражданин. За същия срок арестуван  и 26-годишният български гражданин М.Р., движил се непосредствено след мулето като ескорт с друго возило. У придружителя са открити документите за самоличност на мулето.
Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжен съд-Хасково искания за одобряване на извършените претърсвания и изземвания. По досъдебното производство са приобщени и използваните от лицата мобилни телефони.
Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да повдигне обвинения на двамата български граждани за това, че в съучастие без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната дрога в особено големи размери.
Окръжна прокуратура-Хасково ще удължи ареста на 72 часа на двамата обвиняеми след изтичането на полицейската мярка. Под ръководството на магистратите се извършват и други процесуални действия за документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?