Следвайте ни

Арестуваха чех, не плащал здравни вноски на работниците си в Германия 

viber icon

Чешки гражданин, който като работодател не е платил здравните вноски на наети от него лица, остава в ареста. Това реши днес ХОС във връзка с европейска заповед за арест, издадена от германските власти. Той вероятно ще бъде екстрадиран на по- късен етап.

49-годишният мъж е собственик на фирма за транспортни контейнери в Република Чехия. Той  наел служители за поддържането им и е бил длъжен да заплати вноски в задължителна здравноосигурителна каса. Той обаче не е извършил това в общо 61 случая в периода от 1 юли 2014 г. до 31 юли 2019 г., което е довело до обща загуба от 429 994, 65 евро. Според Германския  Наказателен кодекс за такова деяние „ се предвижда „лишаване от свобода” за срок до 5 години.

Съдът прие, че  има опасност от укриване, както и  характера на извършеното деяние и предвиденото за него наказание. Освен това лицето е чужд гражданин и няма постоянна адресна регистрация на територията на страната. За това му  наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

        

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Добре

Добре

14.04.2021 | 16:51

Ама в Германия. А тук?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?