25

Арест за заловен с хероин за 9.5 млн. лева

И Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо заловеният с  105 килограма хероин на Капитан Андреево преди дни. Обвиняемият, който е с турско и френско гражданство, обжалва ареста си, наложен му от Хасковския окръжен съд като настоява мярката му да се промени в парична гаранция.

Огромната пратка за 9.5 млн. лв.  бе заловена на 15 т.м. в  тайник в лека кола, в която мъжът пътувал с бившата си жена, двете им деца и две кучета. 

Преди дни пред съда мъжът заяви, че имал финансови проблеми и затова се решил да прекара наркотика. За това престъпление наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Според апелативните магистрати, въпреки ранния етап на разследване, са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи извод, че има обосновано подозрение в голяма степен за съпричастност на Хюсеин Алтънташ  към деянието, в което е обвинен. Съдът счете, че има реална опасност да извърши престъпление или да се укрие при една по-лека мярка за неотклонение, тъй като е чужд гражданин и няма адрес в България. Направил е самопризнания, но с оглед демонстрираната конспиративност и начинът, по който са укрити в автомобила наркотиците, опасността да извърши престъпление също е реална. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?