Следвайте ни

Арест за турци, заловени с канабис за 76 520 лева 

viber icon

Окръжната прокуратура в Хасково поиска мярка „задържане под стража“ за двама турски граждани, заловени с общо 19.130 кг канабис на Капитан Андреево. Дрогата е на стойност 76 520 лева.

Случаят е от 9 септември, когато на пункта Капитан Андреево пристигнали един след друг два камиона, с турска регистрация. Те пътували без товар от България за Турция и били селектирани за щателна митническа проверка. При нея се установило, че върху две дървени греди под шаситата  на автомобилите имало укрити по два пътнически сака, пълни с общо 23 полиетиленови плика. Те съдържали суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест е реагирала на канабис. В укритието на единия камион са били намерени 16 пакета с 11.150 кг канабис, а в другия - 7 пакета със 7.980 кг канабис. 

Днес Окръжният съд определи задържане под стража" за двамата. Наказателния кодекс предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 хил. до 200 хил. лева за това престъпление. Обвиняемите не са осъждани, установено е че имат семейства и постоянен адрес в Р Турция, няма данни и да са с негативни характеристики. Констатира се, че е налице реална опасност от обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, както и високата степен на обществена опасност на деянието, изведена не само от правната квалификация и предвиденото наказание, но също така и от установените факти, че обвиняемите са приели по свой личен избор съвсем умишлено да извършат преноса на наркотичното вещество, като предварително са подготвили дървени греди за поставяне на сакове с канабис.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?