Следвайте ни

Арест за турчин с хероин за близо 1 млн. лв. 

viber icon

Окръжният съд в Хасково остави в ареста 36-годишен турски гражданин, заловен с хероин за близо 1 млн. лв. 

Случаят е от 25 май г., когато на ГКПП “Капитан Андреево“ от Турция влязъл товарен  автомобил, с влекач марка „Ман“ и прикачено към него полуремарке. Хероинът с общо бруто тегло 10.930 кг, на стойност 983 700.00 лв., е открит в кабината на камиона. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. За подобно престъпление НК предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 години.

Съдът прие, че от всички събрани до този момент доказателства и данни по досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че същият е извършил инкриминираното деяние, за което е привлечен към наказателна отговорност. Констатира се, че е налице реална опасност от обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, както и високата степен на обществена опасност на деянието. Съдът прие, че високата степен на обществена опасност се извежда не само отправната квалификация и предвиденото наказание, но също така и от установените факти, че обвиняемият е приел по свой личен избор съвсем умишлено да извърши преноса на наркотичното вещество, като има данни че е действал като изпълнител в рамките на организирана престъпна група. В тази насока съдът отчете наличието на добра организация в действията на обвиняемия, много добро познаване на начините за преминаване на границата и режима на придвижване.

Наложената днес мярка за неотклонение „Задържане под стража“ може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?