Следвайте ни

Арест за тираджия с контрабандни цигари за 6.9 млн. лв

viber icon

„Задържане под стража“ наложи на турски тираджия Хасковския окръжен съд днес. Турският гражданин бе заловен с контрабандни цигари за 6.9 млн. лв. Той бе заловен на Капитан Андреево, на влизане от Турция през март и април  2010 г. 

Шофьорът използвал документи с невярно съдържание. Съдът прие че обвиняемият е участвал в контрабандата на цигари, тъй като в представените декларации пред митническите служители в Република Турция е посочено, че извършва транзит в посока Австрия с цел износ на цигари, но след влизане в България е показал други декларации с предмет на деклариране найлонови торбички за Франция. След като остава в страната няколко дни, Е.К. отново напуска България в посока Турция.

С оглед тежестта на наказанието и факта, че е турски гражданин, съдът намери, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление.  Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?