Следвайте ни

Арест за спипан с кокаин погребален агент 

viber icon

 

„Задържане под стража“ наложи на заловения в Димитровград с кокаин за 314 965 лв. Яни Попов Окръжният съд в Хасково. 

Мъжът, който е от Сливен, но работи в погребална агенция  в Димитровград, е обвинен , че е държал без надлежно разрешително, с цел разпространение високорисково наркотично вещество – кокаин, с общо тегло 899,9 гр.

Наркотикът е открит на 17  срещу 18 т.м. в помещение, стопанисвано от траурна агенция „Вечен Рай “. 

Днес съдът прие наличието на обосновано предположение по смисъла на чл. 63, ал. 1 от НПК обвиняемият да е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева. Съдът прие, че не е налице завишена опасност обвиняемият да се укрие, но е завишена опасността да извърши друго престъпление, поради вида и количеството на наркотичното вещество. Макар и в краткият срок от началото на разследването до днес се взеха предвид събраните по досъдебното производство многобройни доказателства, обясненията на обвиняемия и показанията на разпитаните свидетели. 

Въпреки твърденията на защитника на обвиняемия за здравословни проблеми и представените медицински документи, съдът констатира, че за заболяването на обвиняемия не се изисква болнично лечение, а амбулаторно – медикаментозно лечение. Намалената му трудоспособност, както и наличието на постоянен адрес, не са пречка за налагането на най - тежката мярка за неотклонение.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в Пловдив в 3- дневен срок.

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?