Следвайте ни

Арест за рецидивисти, заловени със 7.4 кила марихуана 

viber icon

Арест постанови днес  Окръжният съд в – Хасково за двама млади мъже он Любимец, които бяха заловени със 7.440 кг марихуана в помещения до бившите селскостопански двор в в града. 

Обвинението срещу мъжете на 24 и 28 г. е, че в съучастие като съизвършители са държали без надлежно разрешително с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана с бруто тегло 7,440 кг.   За това престъпление се предвижда наказание от  „лишаване от свобода“  от 2 до 8 години и „глоба“ от 5 000 до 20 000 лева.

От направената справка за съдимост става ясно, че Д.К. има утвърдени престъпни навици, осъждан е за четири деяния, последното от които е през през месец юни 2016 г. Обвиняемият Х.П. е също многократно осъждан, включително за държане на наркотични вещества. Тези обстоятелства, взети в своята съвкупност, обусловиха извода на съда, че единствено мярката за неотклонение „Задържане под стража“ се явява адекватна на целите на закона – да се осигури присъствието на обвиняемите в производството и при извършване на процесуалните действия по разследване. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?