Следвайте ни

Арест за мъж, който пробва да подкупи митничар 

viber icon

Турчинът, който опита да подкупи митничар, след като се оказа, че пренася съкровище от стари монети, остава в ареста. Мярката за неотклонение му наложи окръжният съд в Хасково днес. 

Случаят е от 21 т.м., когато турският гражданин пристигнал на Капитан Андреево. Оказало се, чуе носи 94 златни, римски, византийски, персийски, малоазийски монети от V век до XI век и 37 броя  сребърни средновековни дирхами, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред и не са придружени с документ за произход и за способа на придобиването им. Те са оценени на  40 000 лв.

Мъжът, които имал придружител,  опитал да подкупи митничар с 1 500 евро, за да не състави акт и да не конфискува монетите, но служителят не взел парите, а турчинът бил арестуван. 

Днес съдът взе под внимание, че двамата са се опитали да прикрият пренасяните от тях златни монети, което се приема за косвена индикация, че са знаели за техния характер на археологически обекти и че подлежат на митническо деклариране. Съдебният състав прецени, че е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът прие, че независимо от наличието на данни за заболяване на обвиняемия, на същия е предписано медикаментозно лечение, което може да бъде приложено и в следствения арест.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?