Следвайте ни

Арест по скайп за трафикант на 72 кг дрога от Хасково

Постоянно пребиваващ чужденец в Димитровград с гаранция от 20 000 лв. по същия случай

viber icon

В следствената килия остава за постоянно спряганият за организатор на 72-килограмова пратка с хероин 47-годишен хасковлия Станимир Асенов - Сейхан. Специализираният наказателен съд в София му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а частното наказателно дело се разгледа по скайп, заради мерките за борба с коронавирус.

Както вече съобщихме, в операцията на ГДБОП Асенов бе заловен с наркотик за 10 млн. лв.  в момент на демонтиране на тайници във въздушните бутилки под полуремаркето на български тир на паркинг край Хасково.

Операцията под наблюдението на Специализираната наказателна прокуратура бе проведена в края на миналия месец в  Хасково, Димитровград, Стара Загора и Бургас. Според разследващите организираната престъпна група разработила канал за трафик на хероин от Близкия Изток за Западна Европа.

Със Сейхан сега бе арестуван и постоянно пребиваващ чужденец в Димитровград. На този човек обаче спецпрокуратурата наложи 20 000 лв. гаранция. Други двама турски граждани от разбития канал са обявени за международно издирване с червен бюлетин на Интерпол.

Запознати с досието на Асенов припомниха, че той е лежал 4 г. за трафик на дрога в Турция. Той бе обявен и за организатор на друга контрабанда с 24.4 кг хероин през Малко Търново през 2012 г. Тогава там бе арестуван треньорът по бокс от Хасково Людмил Димитров - Слюдата, който бе осъден в Бургас на 6 г. решетки. По същата разработка условна присъда за държане на незаконна пушка в служебния си шкаф в болницата в МБАЛ-Хасково получи и медицинската сестра Галя Асенова. Тя е съпруга на Станимир. По това дело той е оправдан на 2 инстанции от окръжните и апелативните магистрати в морския град, но прокуратурата е протестирала пред Върховния касационен съд.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?