Следвайте ни

Арест и надзор от ДПС за обвинени в каналджийство 

viber icon

Двама младежи на 17 и 21 г. ще бъдат изпратени на съд, че са помогнали на 11 чужденци от Ирак и Сирия да влязат нелегално у нас.  

Според обвинението на Районната прокуратура в Свиленград, двамата като съизвършители, в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на транспорт на чужденците да преминат през страната, като деянието е извършено чрез използване на лек автомобил, марка "Фолксваген".  Това съобщиха от Апелативната прокуратура.

На 8 т.м., край свиленградското с. Маточина, полицейски служители подали сигнал на 21-годишщния водач Т.Д. да спре. Той не се подчинил и  продължил да управлява колата по пътя в посока към с.Левка, където е спрян. Установено е, че в автомобила пътували 11 граждани на Ирак и Сирия. Те били влезли незаконно у нас през „зелена“ граница. Обвиняемият В.В. също бил в автомобила, като с Т.Д. заедно отишли да чакат и посрещнат мигрантите в близост до границата, след което трябвало да ги превозят във вътрешността на страната.

Вчера Районната прокуратура внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. Такава бе наложена на 21-годишния, който е извършил настоящото деяние в изпитателния срок на предходно условно осъждане. Спрямо по- младия е взета мярка – „Надзор на инспектор при Детска педагогическа стая“. Определението на съда може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Хасково.

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?