Следвайте ни

АПИ откри нередности на ремонтиран участък от „Марица“ край Свиленград 

viber icon

Неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на преходите насип - мост, констатира АПИ при проверка на участъка. Повреди по конструктивни елементи и откосите на мост, на който се извършват строителни работи, също са сред откритите нередности, съобщиха от Пътната агенция.

По време на проверката проектантът на обекта се е държал неуважително. АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова и спиране на авторските права, обявиха от Агенцията.

Преди дни шефът на АПИ инж. Апостол Минчев инспектира участъци в ремонт, сред които и този на автомагистрала „Марица“,  в който движението е двупосочно в едно платно. Заради дългия ремонт и вече засилващия се трафик към границата, свиленградчани излязоха на протест. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Строи ги Гергов

Строи ги Гергов

06.06.2021 | 23:01

Приятелят на Борисов. Сега и от това ли ще се отрече?

Отговори
1 0
Разровиш ли го - мирише!

Разровиш ли го - мирише!

06.06.2021 | 19:55

Асфалта не се яде, но от него се пълнят сметки и чекмеджета! Сега Асфалт Паша е минал в нелегалност и се крие и дава съвети по гьонсуратлък на младежкия Комсомол. Понеже съм сигурен, че ТОЙ не знае какво значи това /комсомол/, нека някой, който е членувал там /като "майката на нацията" или Банов например/ да му обясни. Та където и да пипнеш след НЕГО, резултата е един - корупция, корупция, корупция... Ще доживеем ли някога някой да понесе отговорност за това? При такава "съдебна система" и "прокуратура" - едва ли, за съжаление! Един бандит преименува бандата си в партия и ни разказа играта! Дано има справедливост в края! И дано се отървем от мафията, окупирала и медии, и всичко! Трудна работа, но дано... Надеждата винаги остава, какро и следите от некадърното "управление" - по-скоро разграбване на държавата от шепа идиоти!

Отговори
3 0
гарантирано от Буци

гарантирано от Буци

06.06.2021 | 14:30

Видимите резултати на Шайката.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?