25

АПИ: До октомври приключват ремонтите по „Марица“

Продължава текущият ремонт на 6 км от автомагистрала „Марица“ в област Хасково в участъка от 101-ви до 107-ми км. Строителните работи започнаха през миналата година и ще завършат до края на септември т. г. Те са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Хасково. Това съобщиха от АПИ.

Преди дни за пореден път писахме  за проблемния участък, който троши коли, а ремонтите и огромните дупки принуждават шофьорите да се движат с 10 км в час. 

В момента се полага износващият асфалтов пласт в отсечката от 101-ви до 107-ми км в платното за Пловдив, като трафикът преминава двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. След приключване на ремонтните дейности движението ще се прехвърли в обновеното платно за Пловдив и ще започне работата в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. Предвидено е фрезоване на асфалтовата настилка, полагане на нови асфалтови пластове, маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. През миналата година бяха ремонтирани 5 км от „Марица“, в участъка от 94-ти до 99-ти км в платното за Пловдив, допълват от АПИ.

Продължава работата и на първокласния път I-5 Стара Загора - Хасково в с. Радиево. През миналата година беше обновен 8,8 км участък от първокласния път от границата с област Стара Загора до Димитровград. В урбанизираната територия на с. Радиево предстои подмяна на бордюрите, изпълнение на земни работи, асфалтови дейности и полагане на маркировка. 

През миналата година започна ремонт и на 25 км от път III-8007 Хасково - Симеоновград. Сега работата на обекта продължава с изграждане на облицовани окопи, поставяне на пътни знаци и ограничителни системи в отсечката, изпълнение на земни работи и асфалтови дейности в урбанизираната територия на с. Узунджово.

Срокът на завършване на ремонтните работи и на двата участъка Стара Загора - Хасково и Хасково - Симеоновград е краят на септември т. г.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ванката

Ванката

19.05.2022 | 19:30

Срамота-март месец като минавах от там на път за Одрин-едното платно привидно изглеждаше готово,а другото пъплиш с 10км,ноооо абсолютно никой не работеше в сряда-нямаше нито хора,нито техника.... Какво толкова се туткат за 6км цяла година.

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?