Следвайте ни

АПИ бави ремонта на магистралата към „К. Андреево“

viber icon

АПИ бави ремонта на участъка от магистрала „Марица“ близо до ГКПП „Капитан Андреево“. Това стана ясно от днешната среща между областния управител на Хасково Минко Ангелов и изпълнителният директор на фирмата изпълнител „АБ“ АД Тенчо Пасков. 8-километравият участък е затворен вече 8 месеца, а наближава летния сезон. 

Работата е преустановявана няколко пъти по разпореждане на АПИ. Първата заповед бе от средата на ноември 2020 г. и в нея бе посочено, че трябва да спрем всякакви строително-монтажни работи заради метеорологичните условия, заяви Тенчо Пасков. По-късно получили разпореждане, че могат да положат до първи клас биндер, след което да бъде пуснато движението, но това не станало.

В края на декември поискахме вдигане на временната организация на движение с протокол от комисия и пускане на движението. В началото на февруари отправихме ново искане до АПИ, за да ни разрешат в частта на съоръженията да продължим работа, допълни още той.

Работата била възстановена за кратък период.  В средата на април е изпратено ново искане до АПИ за подновяване на ремонтите, но отговор няма, каза още Пасков. Той бе категоричен, че започват работа на следващия ден, щом получат разпореждане. 

Движението обаче няма да може да бъде пуснато, заради ремонтните дейности на останалата част и ще се наложи временна организация по безопасност на движението, стана ясно на срещата. 

След нея Минко Ангелов провел разговор с председателя на УС на АПИ Апостол Минчев, който го увери, че ще пусне заповед за подновяване на работата още утре.

На прага на активния летен сезон, проблемен е и друг участък в областта,  който поема трафика от Румъния към Гърция- пътят Стара Загора- Димитровград. Ремонтът на участък от него също е възложен на „АБ“.  

„Участъкът на разклона от с. Брод до метан станцията е асфалтиран с добра геометрия и маркировка, но единственият проблем са фугите. Предстои те да се доставят и изпълнителят пое ангажимент до 20 юни движението да бъде пуснато“, каза директорът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев, който също участва в срещата.

От фирмата изпълнител подчертаха, че са получили препоръка от проектанта, да не се пуска  движението, докато не се монтират фугите. „Причината да не са монтирани е изискване от миналата година, което задължава всички вносители на фуги да бъдат сертифицирани, допълни още Пасков. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?