112

Антоанета Митрушева встъпи в длъжност като административен съдия в Хасково

Антоанета Митрушева официално встъпи в длъжност като съдия в Административен съд – Хасково. Церемонията бе днес в сградата на Върховния административен съд (ВАС). 

В присъствието на председателя на ВАС Георги Чолаков, ръководители на административни съдилища и магистрати, съдия Митрушева подписа акта за встъпването си, който беше парафиран и от председателя на Административен съд – Хасково Василка Желева.

Антоанета Митрушева е завършила право в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Има над 22 години юридически стаж, от които над 21 като съдия. Понастоящем е с ранг на съдия във Върховен касационен съд и ВАС.

Съдия Митрушева встъпи в длъжност, след като с решение по Протокол № 46 от заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, проведено на 6 декември м. г., беше повишена в длъжност съдия в Административен съд – Хасково.

През последните 3 години съдия Митрушева правораздава в Хасковския административен съд, след като през 2019 г. със заповед на председателя на ВАС беше командирована от Районен съд – Димитровград в Административен съд – Хасково.

.                                                                                              

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?